Състезаващият се за Movistar Ричард Карапас бе най-бърз в четвъртия етап

...
Състезаващият се за Movistar Ричард Карапас бе най-бърз в четвъртия етап
Коментари Харесай

Еквадорец триумфира в четвъртия етап, Роглич оцеля след масово падане и остана лидер

Състезаващият се за " Movistar "  Ричард Карапас бе най-бърз в четвъртия стадий на Обиколката на Италия. Еквадорецът завоюва днешната 235-километрова отсечка между Орбетело и Фраскати, спирайки хронометрите с време 05:58:17 часа.
 Гавирия завоюва третия стадий в Джирото след скандална дисквалификация на Вивиани
Карапас се наложи в дребна група с още шест колоездачи в най-трудния край от началото на конкуренцията и стартира рано финалния си спринт, оставяйки зад себе си Кейлъб Юън от " Lotto–Soudal " и Диего Улиси (Emirates) в изкачването на правата.

Представителят на " LottoNL-Jumbo " - Примож Роглич приключи на 6-о място, само че остана отпред в генералното класиране. Словенецът носи розовата фланелка от успеха в първото гонене по часовник в събота досега.



Иначе днешното съревнование бе белязано от тежко рухване. Около шест километра преди края на стадия някои от кандидатите за генерално класиране имаха близка среща с асфалта. Роглич беше единственият от огромните любимци, който се измъкна от злополуката, която раздели колоната на две.

Сред най-големите губрщи беше Том Дюмулен от " Sunweb ". Холандецът загуби повече от четири минути, откакто удари лявото си коляно. Това принуди целия му тим да се върне, с цел да му оказва помощ, само че не лимитира загубите на Дюмулен.



Петият стадий ще се организира по 140-километрово трасе сред Фраскати и Терачина. В него има няколко изкачвания, само че финалът е подобаващ за спринтьорите. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР